Pappilan hätävara

4-6 annosta, valmistusaika n. 15 min
  • 400 g puolukkahilloa
  • 175-300 g kaurakeksejä
  • 250 g maitorahkaa, rasvaton
  • 2,5 dl Flora vispi, rasvaa 20 %
  1. Murusta keksit, sattumia saa olla. Laita kulhoon odottamaan
  2. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa.
  3. Lisää rahka kermavaahtoon, varovasti sekoittaen. 
  4. Lisää hilloa kerma-rahkavaahtoon maistaen. 
  5. Sekoita joukkoon keksimurut vasta juuri ennen tarjoilua, keksit pehmenevät nesteessä, mutta ei haittaa makua.
Jos haluat kevyemmän vaihtoehdon voit hillon tilalle käyttää soseutettuja puolukoita johon lisätty karppisokeria. Kaupasta löytyy myös sokerittomia kaurakeksejä tai piparkakkuja.

Flora Vanilla vaahtoutuva vanilliinikastikkeessa on rasvaa vain 12 %, mutta en ole kokeillut miten sopii tähän jälkiruokaan Flora Vispin tilalle.

Hillon voi vaihtaa tuoreisiin/pakstettuihin marjoihin, keksien tilalle voi käyttää korppuja tai pullaa. Mitä kaapista löytyy.

Kommentit