Vanhanajan sitruunainen hiekkakakku

N. 20 palaa, valmistusaika 60-90 min
  • 300 g leivontamargariinia
  • 3 dl sokeria
  • 4 kpl kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 sitruunan mehu
  1. Vaahdota sokeri ja voi.
  2. Lisää munat vatkaten.
  3. Lisää kuivat aineet yhdessä ja lopuksi sitruunan kuori ja mehu.
  4. Paista 175 astetta ainakin n. 60 minuuttia voidellussa ja korppujauhotetussa isossa vuoassa (n. 1,8 L). 
  5. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä (n. 15 min)
Kun paistoaikaa jäljellä n. 15 min laita alumiinifolio kevyesti kakun päälle jos näyttää tummalta.

Kommentit