Äidin makkara-perunalaatikko

6 annosta, valmistusaika 30-60 min + 60 min paistoaika

n. 16 kpl (n. 1,2 kg) kuorittuja viipaloituja perunoita
n. 500 g lihaisaa lenkkimakkaraa
2 kpl (200 g) sipulia
1 tl jauhettua maustepippuria
n. 2 tl grillimauste
n. 1/2 tl suolaa

Munamaito:
7 dl kevytmaitoa
3 kananmunaa

Rypsiölyä (margariiniä 60 %) vuoan voiteluun

Korppujauhoja
Margariinia 60 %


  1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  2. Leikkaa lenkkimakkara paloiksi.
  3. Kuori ja sillpua sipuli.
  4. Voitele laakea uunivuoka ja levitä pohjalle ohut kerros perunoita ja päälle silpottu sipuli ja makkara. Ripottele päälle maustepippuri, grillimauste ja suola. Peitä vuoka lopuilla perunaviipaleilla.
  5. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Kaada munamaito vuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja ja maragiinipaloja.
  6. Paista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.
Maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänö paistettuna. Säilyy jääkaapissa 3-4 päivää. Perunan rakenne kärsii pakastamisesta, en suosittele.

Kommentit