Jogurttikastike
4 annosta, valmistusaika n. 10 min
- 2 dl turkkilaista jogurttia (rasvaa 10 %)
- ½ dl kevyt majoneesia
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- ¼- tl suolaa
- ½ tl kookossokeria
- ¼ tl mustapippuria rouhittuna
- ( hieman silputtua tuoretta ruohosipulia)
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua kylmässä puoli tuntia.
Kevyemmän kastikkeen saat käyttämällä kreikkalaista jogurttia jossa rasvaa 2 %, esim Lidl Milbona Greek style 2 %.
Tomaattikastike
4 annosta, valmistusaika n. 60 min
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 dl vahvaa kahvia
- 5 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 iso suippopaprikaa kuutioituna
- 1 sipulia silputtuna
- 1-2 kpl vahvoja pepperoneja silputtuna
- 1 tl mustapippuria rouheena
- 1 ½ tl savupaprikajauhetta
- ½ tl chilijauhetta tai maun mukaan tuoretta chiliä
- ¼ dl punaista balsamiviinietikkaa
- ½ rkl kookossokeria
- ½ tl suolaa
- tilkka öljyä
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.
- Lisää muut silputut ainekset ja pyöräyttele niitä myös kuumassa kattilassa minuutti kaksi.
- Lisää tomaattimurska ja kaiki muut ainekset paitsi balsamietikka. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.
- Lisää balsamietikka. Anna kiehahtaa ja tarkista maku. Jos pelkäät kastikkeesta tulevan liian tulista niin puolita chilin ja peppronin määrä. Lisää sitten tarvittaessa kypsennyksen loppuvaiheessa.
- Soseuta kastikke esim. sauvasekoittimella.
Tarjoile kuumana tai kylmänä.
Vinkki: Jos kastiketta jää paljon yli, niin se kannattaa pakastaa erissä ja käyttää vaikka jauhelihakastikkeen pohjana myöhemmin. Kastike säilyy myös melko hyvin jääkaapissa. Varsinkin jos kiehautat kastikkeen uudestaan ja kaadat kuumana puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.

Kommentit
Lähetä kommentti