9 annosta, valmistus 30-60 min
Perinteinen pannukakku (kuvassa)
Kevyt pannukakku omenalla
6-9 annosta, valmistusaika 30-60 min ( mukaan lukien paistoaika)
Perinteinen pannukakku (kuvassa)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 8 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 75 g (n. 0,8dl) juoksevaa margariinia
- Laita uuni lämpiämään 200-225 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.
- Turvota pannukakkutaikinaa puoli tuntia jääkaapissa.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina sille.
- Paista n. 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kevyt pannukakku omenalla
6-9 annosta, valmistusaika 30-60 min ( mukaan lukien paistoaika)
- 5 dl rasvatonta maitoa
- 1 dl mineraalivettä
- 50 g juoksevaa leivontamargariinia
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl graham- tai ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl raastettua omenaa
- ½ dl makeutusainetta (esim. karppisokeri)
- 3 munanvalkuaista
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
- Sekoita leivinjauhe muihin jauhoihin
- Sekoita kaikki ainekset varovasti keskenään.
- Turvota pannukakkutaikinaa puoli tuntia jääkaapissa.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina sille. Voit lisätä pinnalle 2-3 siivutettua banaania tai tuomaan lisää mehukkuutta.
- Paista n. 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Kommentit
Lähetä kommentti