Perinteinen pannukakku

9 annosta, valmistus 30-60 min

Perinteinen pannukakku (kuvassa)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 8 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 75 g (n. 0,8dl) juoksevaa margariinia

  1. Laita uuni lämpiämään 200-225 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.
  4. Turvota pannukakkutaikinaa puoli tuntia jääkaapissa.
  5. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina sille.
  6. Paista n. 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Tämä pannukakku on todella hyvää myös jäähtyneenä ja mikrossa lämmitettynä


Kevyt pannukakku omenalla

6-9 annosta, valmistusaika 30-60 min ( mukaan lukien paistoaika)
  • 5 dl rasvatonta maitoa
  • 1 dl mineraalivettä
  • 50 g juoksevaa leivontamargariinia
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl graham- tai ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl raastettua omenaa
  • ½ dl makeutusainetta (esim. karppisokeri)
  • 3 munanvalkuaista
  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
  2. Sekoita leivinjauhe muihin jauhoihin
  3. Sekoita kaikki ainekset varovasti keskenään.
  4. Turvota pannukakkutaikinaa puoli tuntia jääkaapissa.
  5. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina sille. Voit lisätä pinnalle 2-3 siivutettua banaania tai tuomaan lisää mehukkuutta.
  6. Paista n. 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.


Kommentit