Nopea jauhelihakeitto

3-4 annosta, valmistusaika alle 30 min

  • 750-1000 g peruna-keittojuureksia, pakaste
  • 1 l vettä
  • 2 kpl lihaliemikuutiota, esim Maggi kirkas lihakiemikuutio
  • 8 kpl kokonaista maustepippuria
  • 400 g jauhelihaa, rasvaa 5-10 %
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • tuoretta persiljaa


  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi n. 3 l kattilassa.
  2. Lisää jäiset peruna-keittojuurekset, lihaliemikuutiot ja pippurit. Keitä noin 10 minuuttia.
  3. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Mausta liha suolalla ja maustepippurijauheella.
  4. Lisää jauheliha keittoon ja huuhdo pannu vähällä keittoliemellä ja lisää keittoon, jotta saat kaiken maun hyödyksi. 
  5. Anna hautua kannen alla vielä noin 5 minuuttia, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä. Älä kiehauta!
  6. Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. 

Tarjoa ruisleivän kanssa.


Kommentit