Jauheliharisotto

4 annosta, valmistusaika n. 30-60 min
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g jauhelihaa (rasvaa 5-10 %)
  • 200 g pakastesipulikuutioita
  • 100 g porkkanaa (pilkottu ja kuorittu)
  • ½ tl mustapippuri rouhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl currya
  • 2 dl täysjyvä pitkäriisi
  • 5-6 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • 1-2 tl soijaa (maista!)
  • 200 g herne-maissi-paprika -sekoitusta (pakaste)
  1. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa.
  2. Mausta. 
  3. Lisää suurimot ja pilkotut ja kuoritut porkkanat ja anna niiden hetki kuullottua. 
  4. Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15-35 minuuttia (katso keittoaika riipaketista!)
  5. Lisää pakastevihannekset. 
  6. Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin ja vihannekset kypsiä.

Kommentit