Valkosipulikermaperunat

4 annosta, valmistusaika n. 1 tunti + paistoaika

  • 1 kg perunoita (keltainen pussi yleisperunaa)
  • 3-4 yksikyntistä valkosipulia
  • 4 dl kermaa 10-15 %
  • suolaa reilusti
  • mustapippurirouhetta


  1. Kuori ja viipaloi perunat. Laita viipaleet heti leikattuasi kylmään veteen. Huuhtele pieni osa kerralla lävikkössä kylmän veden alla. Perunoista poistetaan tärkkelystä huuhtelemalla ja silloin niistä ei tule mössöä uunissa.
  2. Kuivaa perunaviipaleet talouspaperilla mahdollisimman huolellisesti jottei niistä tule vetisiä. Kuivaa kaikki perunat ja laita puhtaaseen kuivaan astiaan odottamaan.
  3. Raasta valkosipulit valmiiksi.
  4. Kuumenna kattilassa / kasarissa / wokissa pieni määrä öljyä. Laita öljyyn pieni määrä valkosipulia paistumaan. Lisää pari kourallista perunoita ja paistele niitä hetki yhdessä kunnes perunoista tulee hieman kuultavia.
  5. Mausta tässä vaiheessa perunat suolalla ja mustallapippurilla. Muista, että perunat vaativat melko paljon suolaa, että maistuvat miltään.
  6. Kaada valkosipuli-perunaseos vuokaan ja ripottele vielä hieman tuoretta valkosipulia tasaisesti päälle.
  7. Toista sama kaikkien perunoiden ja valkosipulien kohdalla; paista, mausta, kaada vuokaan ja lisää tuoretta valkosipulia.
  8. Kun kaikki perunat ovat käsitelty, kaada päälle 4 dl kermaa.
  9. Paista valkosipuliperunoita 200 asteisessa uunissa n. 1h. Ota perunoihin väri päälle ensin ja peitä sen jälkeen loppuajaksi leivinpaperilla tai foliolla.
  10. Anna tasaantua hetki ennen tarjoilua.


Kommentit