4 annosta, valmistusaika n. 1 tunti + paistoaika
- 1 kg perunoita (keltainen pussi yleisperunaa)
- 3-4 yksikyntistä valkosipulia
- 4 dl kermaa 10-15 %
- suolaa reilusti
- mustapippurirouhetta
- Kuori ja viipaloi perunat. Laita viipaleet heti leikattuasi kylmään veteen. Huuhtele pieni osa kerralla lävikkössä kylmän veden alla. Perunoista poistetaan tärkkelystä huuhtelemalla ja silloin niistä ei tule mössöä uunissa.
- Kuivaa perunaviipaleet talouspaperilla mahdollisimman huolellisesti jottei niistä tule vetisiä. Kuivaa kaikki perunat ja laita puhtaaseen kuivaan astiaan odottamaan.
- Raasta valkosipulit valmiiksi.
- Kuumenna kattilassa / kasarissa / wokissa pieni määrä öljyä. Laita öljyyn pieni määrä valkosipulia paistumaan. Lisää pari kourallista perunoita ja paistele niitä hetki yhdessä kunnes perunoista tulee hieman kuultavia.
- Mausta tässä vaiheessa perunat suolalla ja mustallapippurilla. Muista, että perunat vaativat melko paljon suolaa, että maistuvat miltään.
- Kaada valkosipuli-perunaseos vuokaan ja ripottele vielä hieman tuoretta valkosipulia tasaisesti päälle.
- Toista sama kaikkien perunoiden ja valkosipulien kohdalla; paista, mausta, kaada vuokaan ja lisää tuoretta valkosipulia.
- Kun kaikki perunat ovat käsitelty, kaada päälle 4 dl kermaa.
- Paista valkosipuliperunoita 200 asteisessa uunissa n. 1h. Ota perunoihin väri päälle ensin ja peitä sen jälkeen loppuajaksi leivinpaperilla tai foliolla.
- Anna tasaantua hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti