Aina ei mene kuin Strömsössä 😁. Piti tulla kalapuikkoja mutta seiti oli sulannut liikaa eikä sitä pystynyt leikkaa puikoksi. Maku on pääasia, joten hyvää oli näinkin.
Kalapuikot (4 annosta, valmistusaika alle 30 min)
- 400 g seitiä (pakaste)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- (1/2 tl kalamaustetta)
- 3 rkl rypsiöljyä
- Leikkaa kohmeinen seiti 12 viipaleeksi.
- Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauhot, riko muna toiselle ja kaada kolmannelle korppujauhot. Sekoita mausteet korppujauhoihin.
- Kieritä kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, kastele munassa ja leivitä lopuksi korppujauhoilla.
- Kuumenna rasva paistinpannussa ja paista kalapuikot matalalla lämmöllä n. 5 min per puoli.
Veneperunat, lohkoperunat - rakkaalla perunaruualla on monta nimeä. Lisäkkeen makua voi tuunata loputtomiin eri mausteilla ja yrteillä. Veneperunat on helppo valmistaa, sillä perunoita ei tarvitse kuoria.
Veneperunat (4 annosta, valmistusaika 30-60 min)
- 700 g perunoita (7-8 kpl)
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- (½ tl paprikajauhetta, grillimaustetta, perunamaustetta)
- (½ tl rosmariinia)
- Pese perunat huolellisesti. Halkaise perunat kahtia ja leikkaa 3-4 lohkoiksi.
- Pyörittele perunat kulhossa/muovipussissa öljyn kanssa ja levitä perunat pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle mausteet.
- Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Tartarkastike (4 annosta, valmistusaika alle 30 min)
- 1 dl kevyt majoneesi
- 1 dl kermaviiliä (rasvaa 2-6%)
- ½ dl kurkkusalaattia tai sinappikurkkusalaattia
- 2 rkl tillisilppua
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
- ¼ tl mustapippurirouhe
- (½ rkl sitruunanmehua)
- ¼ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään. Lisää kurkkusalaatti, tilli ja ruohosipuli. Mausta sitruunamehulla, pippurilla, suolalla ja sokerilla.

Kommentit
Lähetä kommentti