Tuplapaneroidut kalapuikot, vene(lohko)perunat ja Tartarkastike

Aina ei mene kuin Strömsössä 😁. Piti tulla kalapuikkoja mutta seiti oli sulannut liikaa eikä sitä pystynyt leikkaa puikoksi. Maku on pääasia, joten hyvää oli näinkin.

Kalapuikot (4 annosta, valmistusaika alle 30 min)
  • 400 g seitiä (pakaste)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja 
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • (1/2 tl kalamaustetta)
  • 3 rkl rypsiöljyä
  1. Leikkaa kohmeinen seiti 12 viipaleeksi.
  2. Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauhot, riko muna toiselle ja kaada kolmannelle korppujauhot. Sekoita mausteet korppujauhoihin.
  3. Kieritä kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, kastele munassa ja leivitä lopuksi korppujauhoilla.
  4. Kuumenna rasva paistinpannussa ja paista kalapuikot matalalla lämmöllä n. 5 min per puoli.
Veneperunat, lohkoperunat - rakkaalla perunaruualla on monta nimeä. Lisäkkeen makua voi tuunata loputtomiin eri mausteilla ja yrteillä. Veneperunat on helppo valmistaa, sillä perunoita ei tarvitse kuoria.

Veneperunat (4 annosta, valmistusaika 30-60 min)
  • 700 g perunoita (7-8 kpl)
  •  ½ dl rypsiöljyä
  •  ½ tl suolaa
  •  ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • (½ tl paprikajauhetta, grillimaustetta, perunamaustetta)
  • (½ tl rosmariinia)
  1. Pese perunat huolellisesti. Halkaise perunat kahtia ja leikkaa 3-4 lohkoiksi.
  2. Pyörittele perunat kulhossa/muovipussissa öljyn kanssa ja levitä perunat pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle mausteet.
  3. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Tartarkastike (4 annosta, valmistusaika alle 30 min)
  • 1 dl kevyt majoneesi
  • 1 dl kermaviiliä (rasvaa 2-6%)
  • ½ dl kurkkusalaattia tai sinappikurkkusalaattia
  • 2 rkl tillisilppua
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • ¼ tl mustapippurirouhe
  • (½ rkl sitruunanmehua)
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  1. Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään. Lisää kurkkusalaatti, tilli ja ruohosipuli. Mausta sitruunamehulla, pippurilla, suolalla ja sokerilla.

Kommentit