Thaimaalainen paistettu riisi kanalla (suomalaisittain!) "Khao phat kai"

4 annosta, valmistusaika 30-60 min
Voit käyttää herne-maissi-paprika pakastevihanneksia (200 g), korvaamaan tuore paprikan ja erilliset herne ja maissi pakasteet.
  • Eilistä keitettyä jääkaappikylmää jasmiiniriisiä neljälle hengelle
  • 400 g voimakkasti maustettuja kanan-/broilerin suikaleita, esim. Lidl Kanamestarin Red Curry broilerin fileekuutiot
  • 2 rkl seasamiöljyä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl herneitä, pakaste
  • 1 dl maissia, pakaste
  • 75 g punaista (suippo)paprikaa
  • 75 g kuorittua porkkanaa
  • 75 g purjoa
  • 4 kananmunaa
  • 2-3 rkl japanilaista soijakastiketta (maista!)
  • 1-2 tl broilerimaustetta (maista!)
  • Seesamsiemeniä, tuoretta basilikaa tai korianteria tai persiljaa
  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, ellei sinulla ole valmiiksi keitettyä riisiä. Jos haluat enemmän makua riisiin ja ruokaan, lisää keitinveteen lihaliemikuution suolan tilalle. Anna jäähtyä kylmäksi, ja anna seistä yön yli jääkaapissa.
  2. Viipaloi pesty ja halkaistu purjo.
  3. Kuori ja pilko porkkana.
  4. (Suikaloi pesty paprika, ellet käytä herne-maissi-paprika pakastevihanneksia.)
  5. Paista ensin munakokkeli. Sekoita munat KÄSIvispilällä kulhossa, älä vaahdota ja paista kokkeli 1 tl rypsiöljyssä koko ajan sekoittaen. Seos on murumainen. Laita lautaselle syrjään.
  6. Paloittele tarvittaessa kananpalat. 
  7. Laita molemmat öljyt wokpannuun ja kuumenna.
  8. Lisää kana ja kaikki marinadi tirisevään pannuun. Ruskista kananpalat muutama minuutti.
  9. Lisää riisi ja kasvikset ja paista 15-30 min, kunnes riisi saanut vähän väriä ja paistopintaa. Sekoita välillä.
  10. Lisää mukaan munakokkeli ja sekoita edelleen paistaen muutama minuutti.
  11. Mausta soijalla ja broilerimausteella, jatka sekoittamista että mausteet sekoittuvat. 
  12. Maista välillä jos mausteita lisättävä.
  13. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet ja yrtit.
Muista myös, että ruuan nimi on paistettu riisi eikä keitetty ja pannulla lämmitetty riisi. Riisinjyvien pitäisi siis paistua ja saada väriä ihan kunnolla, se on lopputuloksen kannalta olennaisen tärkeää. Varo kuitenkin, ettei riisi pääse kärvähtämään.


Kommentit