Retrot lämpimät voileivät

Tarvitset
  • Paahtoleipä, esim Oululainen Reilu vehnälese tai monivilja
  • Kevyt Becel margariini, rasvaa 38 %
  • Kananmuna, paistettu ilman rasvaa tai rypsiöljyssä
  • Jauhelihapihvi (ohje alempana)
  • (Rypsiöljy pihvien paistoon)
  • Kevyt emmentaalijuustoviipale, esim. Valio Polar, rasvaa 5-15%

Valmista ensin jauhelihapihvit 

Jauhelihapihvit (8 kpl), perusmurekeseos
  • 400 g jauhelihaa, rasvaa 5-10 %
  • 1 dl korppujauhoja TAI 3 viipaletta vaaleaa leipää TAI 2 keskikokoista keitettyä perunaa
  • 1-2 dl vettä tai lihalientä
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl maustepippuri jauhetta
  1. Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isos­sa kulhossa 5-10 minuut­tia.
  2. Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raas­ta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla.
  3. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
  4. Samasta perusmurekeseoksesta voit muotoilla murekkei­ta, pyöryköi­tä tai pihvejä.
  5. Jos valmistat jauhelihapihvejä, muotoile seos paksuhkoksi tangoksi ja jaa se kahdek­saan osaan. Painele pihvit soikeiksi tai pyöreiksi.
  6. Jos kypsennät ne uunissa, painele ne suoraan uunipannun päällä olevalle leivinpaperille ja paista 225°C:ssa 15 – 20 minuuttia.
  7. Pihvit voi myös paistaa paistinpannulla rypsiöljyssä.
Jauhelihapihvit sipulikeitosta, 8 kpl
  • 1 pussi  sipulikeitto keittoainekset
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 kpl kananmunaa
  • 400-600 g naudan jauhelihaa, rasvaa 5-10 %
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään  ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikinasta pihvejä. Aseta pihvit leivinpaperin päälle pellille.
  3. Paista 225 °C:n lämpötilassa 15-20 minuuttia.
  4. Pihvit voi myös paistaa paistinpannulla rypsiöljyssä

Kokoa leipä
leipä, kevyt margariini, paistettu kananmuna, jauhelihapihvi, kevyt juustoviipale.
Lämmitä mikrossa 1- minuuttia tai 225 asteisessa uunissa kunnes juusto sulannut, n. 10-15 minuuttia

Kommentit