Tarvitset
- Paahtoleipä, esim Oululainen Reilu vehnälese tai monivilja
- Kevyt Becel margariini, rasvaa 38 %
- Kananmuna, paistettu ilman rasvaa tai rypsiöljyssä
- Jauhelihapihvi (ohje alempana)
- (Rypsiöljy pihvien paistoon)
- Kevyt emmentaalijuustoviipale, esim. Valio Polar, rasvaa 5-15%
Valmista ensin jauhelihapihvit
Jauhelihapihvit (8 kpl), perusmurekeseos
- 400 g jauhelihaa, rasvaa 5-10 %
- 1 dl korppujauhoja TAI 3 viipaletta vaaleaa leipää TAI 2 keskikokoista keitettyä perunaa
- 1-2 dl vettä tai lihalientä
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl maustepippuri jauhetta
- Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isossa kulhossa 5-10 minuuttia.
- Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raasta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla.
- Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
- Samasta perusmurekeseoksesta voit muotoilla murekkeita, pyöryköitä tai pihvejä.
- Jos valmistat jauhelihapihvejä, muotoile seos paksuhkoksi tangoksi ja jaa se kahdeksaan osaan. Painele pihvit soikeiksi tai pyöreiksi.
- Jos kypsennät ne uunissa, painele ne suoraan uunipannun päällä olevalle leivinpaperille ja paista 225°C:ssa 15 – 20 minuuttia.
- Pihvit voi myös paistaa paistinpannulla rypsiöljyssä.
Jauhelihapihvit sipulikeitosta, 8 kpl
- 1 pussi sipulikeitto keittoainekset
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl vettä
- 1 kpl kananmunaa
- 400-600 g naudan jauhelihaa, rasvaa 5-10 %
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Muotoile taikinasta pihvejä. Aseta pihvit leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225 °C:n lämpötilassa 15-20 minuuttia.
- Pihvit voi myös paistaa paistinpannulla rypsiöljyssä
Kokoa leipä
leipä, kevyt margariini, paistettu kananmuna, jauhelihapihvi, kevyt juustoviipale.
Lämmitä mikrossa 1- minuuttia tai 225 asteisessa uunissa kunnes juusto sulannut, n. 10-15 minuuttia

Kommentit
Lähetä kommentti