Perunasose

6 annosta, valmistusaika 30-60 min
  • 8-10 (n. 1 kg) jauhoisia perunoita (punainen pussi) tai yleisperunaa (keltainen pussi)
  • vettä
  • 1 tl suolaa keitinveteen
  • n. 2-3dl maitoa (kevyt tai rasvaton)
  • 1/2 tl suolaa
  • 25 g margariinia (esim. Flora Normaalisuolainen 60% tai Kevyt Becel 38%)
1. Pane vesi kuumenemaan. Pese, kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan. Vettä saa olla juuri sen verran, että perunat peittyvät. Lisää keitinveteen suolaa.
2. Keitä perunoita 20-30 minuuttia. Kokeile kypsyys.
3. Kaada perunoiden keitinvesi pois.
4.  Soseuta perunat ja lisää maito vähitellen hyvin vatkaten.
5.  Mausta perunasose halutessasi suolalla ja margariinilla. Margariinin voi jättää kokonaan pois.

Kommentit