Nopea nakki- tai makkarakeitto

3-4 annosta, valmistusaika alle 30 min
  • 750-1000 g peruna-keittojuureksia, pakaste
  • 1 l vettä
  • 2 kpl lihaliemikuutiota
  • 8 kpl kokonaista maustepippuria
  • 300 g lihaisaa nakki- tai lenkkimakkaraa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • tuoretta persiljaa
  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi n. 3 l kattilassa.
  2. Lisää jäiset peruna-keittojuurekset, lihaliemikuutiot ja pippurit. Keitä noin 10 minuuttia.
  3. Kuori, kuutioi ja ruskista makkarapalat öljyssä pannulla. Nakkeja ei tarvitse kuoria.
  4. Lisää makkarat keittoon ja huuhdo pannu vähällä keittoliemellä ja lisää keittoon, jotta saat kaiken maun hyödyksi. 
  5. Anna hautua kannen alla vielä noin 5 minuuttia, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä. Älä kiehauta!
Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Kommentit