Nachopelti (iso pellillinen)

4 annosta, valmistusaika n. 30 min
  • 400 g jauhelihaa (rasvaa 10 %)
  • 100 g sipulia
  • 1 ps (25 g) tacomausteseosta
  • 1 dl vettä
  • 200 g maissilastuja
  • 1 prk (315 g) salsadippiä (vahva tai keskivahva)
  • 1 rs (180 g) kevyt maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 5-13 %)
  • 1 ps (150 g) kevyt emmental-juustoraastetta, esim. Valio Polar 10-15 %
  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.
  2. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli kuullottumaan. 
  3. Mausta tacomausteseoksella ja lisää vesi. Hauduta 5-10 minuuttia.
  4. Levitä maissilastut uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Lisää päälle jauhelihaseos. 
  6. Sekoita salsadippi ja tuorejuusto keskenään. Lusikoi seos jauhelihan päälle. 
  7. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  8. Gratinoi 225 asteessa uunin yläosassa 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. 
  9. Tarjoa lisäksi salaattia ja salaattikastiketta.

Vinkki! Voit tehdä nachot myös annosvuokiin.

Kommentit