N. 20 palaa, valmistusaika 60-90 min
- 200 g leivontamargariinia
- 3 ½ dl sokeria
- 3 kpl kananmunaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 dl mantelilastuja
- 2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1 tl kanelia
- ½ tl muskottipähkinää
- 2 dl kevytkermaa (10 %)
- ½ dl sitruunanmehua
- Vaahdota rasva ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen.
- Sekoita jauhot, hieman käsin murskatut mantelilastut, kaakaojauhe, sitruunankuori, leivinjauhe, sooda ja mausteet eri kulhoon.
- Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
- Lisää lopuksi sitruunanmehu.
- Kaada taikina tilavaan (1,8 l), voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50-55 minuuttia.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Alkuperäinen ohje https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kuorrutettu-arabialainen-maustekakku
Kommentit
Lähetä kommentti