Mausteinen suklaakakku

N. 20 palaa, valmistusaika 60-90 min

  • 200 g leivontamargariinia
  • 3 ½ dl sokeria
  • 3 kpl kananmunaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dl mantelilastuja
  • 2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 2 dl kevytkermaa (10 %)
  • ½ dl sitruunanmehua


  1. Vaahdota rasva ja sokeri. 
  2. Lisää munat yksitellen.
  3. Sekoita jauhot, hieman käsin murskatut mantelilastut, kaakaojauhe, sitruunankuori, leivinjauhe, sooda ja mausteet eri kulhoon.
  4. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. 
  5. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
  6. Kaada taikina tilavaan (1,8 l), voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50-55 minuuttia. 
  7. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.


Kommentit