8 annosta, valmistusaika n. 8,5 tuntia
- n. 2 kg jauhoisia perunoita tai yleisperunoita
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl voita tai margariinia 60 %
- 7 dl täysmaitoa tai kevytmaitoa
- 2 tl suolaa
- 4-6 rkl siirappia
- Keitä kuoritut ja lohkotut perunat suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Säilytä keitinvesi!
- Survo perunat huolella kattilassa (joka kestää uunia) ja ripottele pinnalle vehnäjauhot kun perunaseoksen lämpötila alle 65°. Mikäli seos on erityisen kuiva, lisää hiukan keitinvettä. Sekoita.
- Imellytä seos 60 asteisessa uunissa n. 4-5 tunta. Käytä lämpömittaria, seoksen lämpötila oltava 50-75 asteista, muuten imellytys ei onnistu.
- Poista uunista ja lisää voi, maito, suola ja siirappi.
- Kaada seos kahteen voideltuun, n. 1 1/2 l:n vetoiseen uunivuokaan tai isoon vuokaan ainakin 3 L. Jätä vuoat vajaiksi, hiukan yli puolilleen, sillä ruoka kiehuu helposti yli.
- Laita voinokareita laatikon päälle.
- Paista perunalaatikkoa 150 -175 asteessa n. 2 tuntia.
Jos imelletty perunalaatikko halutaan pakastaa, tee se ennen kypsennystä. Mutta pakastus pilaa mielestäni koko laatikon.
Vinkki! Voit myös valmistaa perunalaatikon eilisestä ylijäämä perunasoseesta.

Kommentit
Lähetä kommentti