Imelletty perunalaatikko

8 annosta, valmistusaika n. 8,5 tuntia
  • n. 2 kg jauhoisia perunoita tai yleisperunoita
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl voita tai margariinia 60 %
  • 7 dl täysmaitoa tai kevytmaitoa
  • 2 tl suolaa
  • 4-6 rkl siirappia
  1. Keitä kuoritut ja lohkotut perunat suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Säilytä keitinvesi! 
  2. Survo perunat huolella kattilassa (joka kestää uunia) ja ripottele pinnalle vehnäjauhot kun perunaseoksen lämpötila alle 65°. Mikäli seos on erityisen kuiva, lisää hiukan keitinvettä. Sekoita. 
  3. Imellytä seos 60 asteisessa uunissa n. 4-5 tunta. Käytä lämpömittaria, seoksen lämpötila oltava 50-75 asteista, muuten imellytys ei onnistu.
  4. Poista uunista ja lisää voi, maito, suola ja siirappi.
  5. Kaada seos kahteen voideltuun, n. 1 1/2 l:n vetoiseen uunivuokaan tai isoon vuokaan ainakin 3 L. Jätä vuoat vajaiksi, hiukan yli puolilleen, sillä ruoka kiehuu helposti yli. 
  6. Laita voinokareita laatikon päälle.
  7. Paista perunalaatikkoa 150 -175 asteessa n. 2 tuntia.
Jos imelletty perunalaatikko halutaan pakastaa, tee se ennen kypsennystä. Mutta pakastus pilaa mielestäni koko laatikon.

Vinkki! Voit myös valmistaa perunalaatikon eilisestä ylijäämä perunasoseesta.

Kommentit