10 annosta, valmistusaika 60-90 min
- 1 kg jauhelihaa, rasvaa 10 %
- 4 keskikokoista keitettyä perunaa, jäähdytettyjä
- 2 dl lihalientä
- 2 kpl (n. 200 g) keltasipulia
- 2 kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 2 tl maustepippuria, jauhettu
- Kuori ja raasta keitetyt perunat.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Sekoita kaikki ainekset varovasti kulhossa.
- Muotoile seoksesta kostein käsin voideltuun uunivuokaan pitkä tanko.
- Paista 200°C:ssa n. 1 tunti. Valele pienellä määrällä vettä ja irronneella paistosliemellä muutama kerta.
- murekkeen paistinlientä
- vettä
- 1 kasvisliemikuutio tai annosfondi
- ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl kasvisrasvakermaa
- Siivilöi paistinliemi ja lisää vettä jotta nestettä yhteensä 3 dl nestettä.
- Lisää lihaliemikuutio tai annosfondi.
- Kiehauta.
- Sekoita jauhot 1 dl veteen ja lisää kiehuvaan liemeen huena nauhana liemeen koko ajan sekoitellen.
- Anna kastikkeen kypsyä muutama minuutti.
- Lisää kasvisrasvakerma.
- Lisää vettä tai kermaa jos haluat ohuemman kastikkeen tai jos kastikeesta tuli liian suolaista.


Kommentit
Lähetä kommentti