Jauhelihamureke ja ruskea kastike

10 annosta, valmistusaika 60-90 min
  • 1 kg jauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 4 keskikokoista keitettyä perunaa, jäähdytettyjä
  • 2 dl lihalientä
  • 2 kpl (n. 200 g) keltasipulia
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl maustepippuria, jauhettu
  1. Kuori ja raasta keitetyt perunat. 
  2. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Sekoita kaikki ainekset varovasti kulhossa.
  4. Muotoile seoksesta kostein käsin voideltuun uunivuokaan pitkä tanko.
  5. Paista 200°C:ssa n. 1 tunti. Valele pienellä määrällä vettä ja irronneella paistosliemellä muutama kerta.

Ruskea kastike paistinliemeen (nestesuurustus)
  • murekkeen paistinlientä
  • vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai annosfondi
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kasvisrasvakermaa
  1. Siivilöi paistinliemi ja lisää vettä jotta nestettä yhteensä 3 dl nestettä.
  2. Lisää lihaliemikuutio tai annosfondi.
  3. Kiehauta.
  4. Sekoita jauhot 1 dl veteen ja lisää kiehuvaan liemeen huena nauhana liemeen koko ajan sekoitellen. 
  5. Anna kastikkeen kypsyä muutama minuutti. 
  6. Lisää kasvisrasvakerma.
  7. Lisää vettä tai kermaa jos haluat ohuemman kastikkeen tai jos kastikeesta tuli liian suolaista.


Kommentit