Uuniseitiä juustokastikkeessa

3-4 annosta, valmistusaika 30-60 min
  • 1 pkt (400 g) alaskanseitiä tai seitifilettä (pakaste)
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • rypsiöljyä vuoan voiteluun
Kastike
  • 2 rkl Flora 60 % margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kevytmaitoa (laktoosittomassa vähemmän sokeria)
  • 175 g Valio Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
  • ½-1 dl tilliä hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

  1. Sulata kala pakkausohjeen mukaan ja valuta sulamisvesi pois. (1-2 min mikrossa)
  2. Kuutioi kala. 
  3. Laita palat voideltuun uunivuokaan ja mausta.
  4. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. 
  5. Anna kiehahtaa. 
  6. Lisää joukkoon maito koko ajan sekoittaen. Kiehauta. 
  7. Lisää kastikkeen joukkoon sulatejuusto pieninä nokareina ja sekoita tasaiseksi.
  8. Mausta ja kaada kastike kalapalojen päälle vuokaan.
  9. Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. 
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. Keitetyt porkkanat ja herneet ovat myös hyviä lisukkeita.


Kommentit