Uunijuurekset

Kuori ja pilko juureksia oman maun mukaan. N. 1 kg erilaisia juureksia riittää n. 3-4 hengelle.
  • perunaa
  • bataattia
  • porkkanaa
  • palsternakkaa
  • punajuurta
  • lanttua
  • juuriselleriä
  • punasipuli lohkoja/renkaita
  • 5 kpl valkosipulin kynttä
  •  1 rkl rosmariinia tai timjamia
  •  ½ tl suolaa
  •  ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2-3 rkl korppujauhoja
  • 1 tl paprikajauhetta
  • (grillimaustetta, perunamaustetta)
  • ½ dl rypsiöljyä
  1. Kuori ja paloittele juurekset. 
  2. Lohko myös sipulit ja kuori valkosipuli kynnet.
  3. Lisää kaikki juurekset ja sipulit isoon muovipussiin. 
  4. Sekoita ensin mukaan mausteet, korppujauho ja lisää viimeiseksi öljy.
  5. Ravista ja sekoita pussia että öljy ja mausteet sekoittuvat.
  6. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle tai öljyllä voideltuun uunivuokaan.
  7. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita ja käännä juurekset välillä. Käyttämällä grillivahvistusta vähän aikaa saat rapeammat juurekset.
Vinkki! Samaa ohjetta voi käyttää lohkoperunoille, jossa vain perunaa ja mausteet. Tai kokeile uunikasviksia käyttämällä erilaisia kasviksia oman maun mukaan. Esim. eriväristä paprikaa, kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, parsakaalia, ruusukaalia. Vaihtelua saat lisäämällä salaattijuustoa öljymarinaadissa kasvisten joukkoon. Jos on kiire löytyy kaupan pakastimesta erilaisia valmiita uunijuures/-kasvis vaihtoehtoja.
Nauti juurekset hyvän dipin kanssa tai pihvin tai kalan kanssa.
Kokeilemalla löytyy varmaan oma suosikki!

Kommentit