Kuori ja pilko juureksia oman maun mukaan. N. 1 kg erilaisia juureksia riittää n. 3-4 hengelle.
Nauti juurekset hyvän dipin kanssa tai pihvin tai kalan kanssa.
Kokeilemalla löytyy varmaan oma suosikki!
- perunaa
- bataattia
- porkkanaa
- palsternakkaa
- punajuurta
- lanttua
- juuriselleriä
- punasipuli lohkoja/renkaita
- 5 kpl valkosipulin kynttä
- 1 rkl rosmariinia tai timjamia
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2-3 rkl korppujauhoja
- 1 tl paprikajauhetta
- (grillimaustetta, perunamaustetta)
- ½ dl rypsiöljyä
- Kuori ja paloittele juurekset.
- Lohko myös sipulit ja kuori valkosipuli kynnet.
- Lisää kaikki juurekset ja sipulit isoon muovipussiin.
- Sekoita ensin mukaan mausteet, korppujauho ja lisää viimeiseksi öljy.
- Ravista ja sekoita pussia että öljy ja mausteet sekoittuvat.
- Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle tai öljyllä voideltuun uunivuokaan.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita ja käännä juurekset välillä. Käyttämällä grillivahvistusta vähän aikaa saat rapeammat juurekset.
Nauti juurekset hyvän dipin kanssa tai pihvin tai kalan kanssa.
Kokeilemalla löytyy varmaan oma suosikki!

Kommentit
Lähetä kommentti