Täysjyvä makaroniilaatikko

6 annosta, valmistusaika 1 ½  tuntia josta 1 tunti uunissa kypsyminen
  • 6 dl täysjyvä makaronia
  • 500 -600 g jauhelihaa, naudan paistia, rasvaa 5-10 %
  • 2 kpl (200 g) sipulia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl currya
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 3 kpl isoa kananmunaa
  • 7 dl laktoositonta maitoa (sisältää vähemmän hiilihydraatteja/sokeria kuin tavallinen)
  • (250 g raastejuustoa, esim. Polar 10 %)
  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla paistamalla.
  3. Mausta kypsä jauheliha.
  4. Sekoita
  5. Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa voideltuun vuokaan. 
  6. Sekoita kananmunat ja maito ja kaada vuokaan.
  7. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. 
(Lisää halutessasi juustoraaste kun laatikko ollut 30 min uunissa)

Kommentit