Jauheliha-kasviskeitto

4 annosta, valmistusaika n. 30 min
  • 400 g jauhelihaa, rasvan osuus 5-10 %
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • n. ½ tl suolaa
  • n. ½ tl jauhettua maustepippuria
  • 1 l vettä
  • 300 g keittojuureksia (pakaste)
  • 300 g kukkakaalia (pakaste)
  • 2 kpl lihaliemikuutio, esim. Maggi kirkas lihaliemi keittoihin liemikuutio
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • tuoretta persiljaa
  1. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Mausta. 
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää jäiset keittojuurekset, kukkakaalit, lihaliemikuutiot ja maustepippurit. 
  3. Keitä noin 10 minuuttia.
  4. Huuhdo paistinpannu tilkalla vedellä tai keittoliemellä jotta saat kaikki maut talteen. 
  5. Lisää jauheliha liemineen keittoon ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia, kunnes juurekset ja kukkakaalit ovat kypsiä.
  6. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. 
  7. Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa.
Vinkki! Kasviksia voi vaihdella ja lisätä mielen mukaan. Tai korvaa kukkakaali perunalla (500-600 g) jos haluat ruokaisamman keiton.

Kommentit