Uunilenkki vihanneksilla

4 annosta, valmistusaika 30-60 min
  • 500 g lihaisaa lenkkimakkaraa
  • sinappia
  • sokeroimaton ketsuppi
  • emmentali juustoviipaleita, esim Polar, rasvaa 5-15 %
  • 1 pss vihannessekoitus (pakaste)
  • 2 dl kasvisrasvakerma 7 %
  • ½ kpl lihaliemikuutio
  1. Tee makkaran pintaan pienet viillot ja irrota kuori.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Asetettele makkarat uunivuokaan.
  4. Viillä makkaran pintaan pienet viillot. 
  5. Leikkaa juusto paloiksi ja työnnä juustopalat koloihin.
  6. Lisää lenkin ja juuston päälle sinappia ja ketsuppia.
  7. Lisää vihannespussi lenkin keskelle.
  8. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. 
  9. Murenna 1/2 lihaliemikuutio kermaan, sekoita hyvin ja lisää vihannesten päälle.
  10. Paista vielä 10-15 min tai kunnes juusto on sulanut ja makkara on paistunut kauniisti.




Kommentit