4 annosta, valmistusaika n. 40 min
400 g kukkakaalia
400 g perunaa
200 g porkkanaa
50 g sipulia
4 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
100 g herneitä
100 g pinaattia
6 dl kevytmaitoa
1 tl suolaa
valkopippuria
1 rkl silpottua persilja
400 g kukkakaalia
400 g perunaa
200 g porkkanaa
50 g sipulia
4 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
100 g herneitä
100 g pinaattia
6 dl kevytmaitoa
1 tl suolaa
valkopippuria
1 rkl silpottua persilja
- Kuori perunat sekä porkkanat ja paloittele ne.
- Irrottele kukkakaalin nuput ja paloittele kanta.
- Viipaloi sipuli.
- Keitä perunat, porkkanat ja sipuli suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä 10-15 min.
- Lisää kukkakaali ja herneet tai litteät herneenpalot ja jatka kypsentämistä 5-10 minuuttia.
- Lisää huuhdottu pinaatti, kun kasvikset ovat kypsiä.
- Kaada maito keittoon.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton hautua muutama minuutti.
- Tarkista kypsyys ja maku.
- Viimeistele keitto persiljalla ja tarjoa ruisleivän kera.

Kommentit
Lähetä kommentti