Uuden sadon pinaattinen kesäkeitto

4 annosta, valmistusaika n. 40 min

400 g kukkakaalia
400 g perunaa
200 g porkkanaa
50 g sipulia
4 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
100 g herneitä
100 g pinaattia
6 dl kevytmaitoa
1 tl suolaa
valkopippuria
1 rkl silpottua persilja


  1. Kuori perunat sekä porkkanat ja paloittele ne. 
  2. Irrottele kukkakaalin nuput ja paloittele kanta. 
  3. Viipaloi sipuli. 
  4. Keitä perunat, porkkanat ja sipuli suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä 10-15 min.
  5. Lisää kukkakaali ja herneet tai litteät herneenpalot ja jatka kypsentämistä 5-10 minuuttia. 
  6. Lisää huuhdottu pinaatti, kun kasvikset ovat kypsiä. 
  7. Kaada maito keittoon. 
  8. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton hautua muutama minuutti. 
  9. Tarkista kypsyys ja maku. 
  10. Viimeistele keitto persiljalla ja tarjoa ruisleivän kera.


Kommentit