5 annosta, valmistusaika 30-60 min + lihan valmistus 1-2 tuntia
600 g naudan etuselkää tai lapaa
vettä
1 porkkana
1 sipuli tai pieni purjosipuli
tillinvarsia
1–2 tl suolaa/1 l vettä
1 tl valko- tai maustepippureita
Kastike:
5 dl lihan keitinlientä
2–3 rkl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 rkl väkiviinietikkaa
hienonnettua tilliä
- Puhdista tarvittaessa lihan pinta.
- Pane liha kattilaan kylmään veteen. Vettä pitää olla sen verran, että liha peittyy.
- Kuumenna kiehumispisteeseen.
- Kuori syntyvä vaahto reikäkauhalla pois.
- Kuori ja paloittele kasvikset ja lisää tillinvarsien kanssa liemeen.
- Mausta.
- Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 1 ½ –2 tuntia.
- Nosta kypsä liha pois liemestä ja leikkaa se kuutioiksi.
- Siivilöi keitinliemi ja soseuta halutessasi kasvikset liemeen.
- Suurusta liemi vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla.
- Mausta.
- Lisää liha lihakuutiot ja kiehauta.
- Lisää lopuksi hienonnettua tilliä.
Hölskykurkut
voidaan valmistaa etikalla tai ilman
3–4 (300 g) avomaankurkkua (tavallinenkin käy)
(n. 1-3 rkl etikkaa)
n. 2 rkl sokeria
n. 1/4 tl suolaa
paljon tillisilppua
Kuori ja viipaloi kurkut.
Laita ne kannelliseen astiaan ja lisää päälle etikkaa ja maun mukaan sokeria, suolaa ja silputtua tilliä.
Hölskytä kannellisessa astiassa voimakkaasti.
Anna maustua jääkaapissa pari tuntia

Kommentit
Lähetä kommentti