Täysjyvälasagne


6 annosta, valmistusaika 1 t 35 min, josta valmisteluaika 45 min


350 g lasagnelevyjä (täysjyvä)

Jauhelihakastike:
  • 400 g naudan jauhelihaa (rasvaa 5-10 %)
  • 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa
  • 2 kpl isoa sipulia (200 g)
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 3 kpl porkkanaa (300 g)
  • 3 dl lihalientä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 tl basilikaa
  • paljon ketsuppia


Juustokastike:
  • 50 g margariiniä 60 %, esim Flora vihreä rasia
  • 1 dl karkea vehnäjauhoja
  • 1 l kevytmaitoa
  • 100+200 g juustoraastetta (rasvaa alle 15 %, esim. Valio Polar 10 %)
  • ½ tl jauhettua muskottipähkinää
  • ⅓-½ tl valkopippuria

  1. Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet ketsuppia lukuun ottamatta.  Anna kastikkeen hautua noin 30 min. Lisää ketsuppi lopussa, älä enää kiehauta.
  2. Valmista juustokastike: sulata margariini, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon 100 g juustoraasteesta ja mausta.
  3. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan n. 4 samanlaista kerrosta.
  4. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput (200 g)  juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 5 min ennen tarjoilua.

Tarjoa raikkaan salaatin tai raasteen kanssa. Muista lautasmalli, puolet annoksesta oltava kasviksia, eli n. 2 dl.

Kommentit