6 annosta, valmistusaika 1 t 35 min, josta valmisteluaika 45 min
350 g lasagnelevyjä (täysjyvä)
Jauhelihakastike:
- 400 g naudan jauhelihaa (rasvaa 5-10 %)
- 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa
- 2 kpl isoa sipulia (200 g)
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 3 kpl porkkanaa (300 g)
- 3 dl lihalientä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 tl basilikaa
- paljon ketsuppia
Juustokastike:
- 50 g margariiniä 60 %, esim Flora vihreä rasia
- 1 dl karkea vehnäjauhoja
- 1 l kevytmaitoa
- 100+200 g juustoraastetta (rasvaa alle 15 %, esim. Valio Polar 10 %)
- ½ tl jauhettua muskottipähkinää
- ⅓-½ tl valkopippuria
- Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet ketsuppia lukuun ottamatta. Anna kastikkeen hautua noin 30 min. Lisää ketsuppi lopussa, älä enää kiehauta.
- Valmista juustokastike: sulata margariini, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon 100 g juustoraasteesta ja mausta.
- Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan n. 4 samanlaista kerrosta.
- Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput (200 g) juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 5 min ennen tarjoilua.
Tarjoa raikkaan salaatin tai raasteen kanssa. Muista lautasmalli, puolet annoksesta oltava kasviksia, eli n. 2 dl.

Kommentit
Lähetä kommentti