4 -5 annosta, valmistusaika 30-60 min ja paistoaika 2 tuntia
- 400-500 g naudan paistia (suikalelihaa, palapaistia, sisäpaistia)
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 kpl (n. 200 g) sipulia
- 8-10 kpl (900 g) perunaa
- 3 kpl (300 g) porkkanaa
- 5 dl vettä
- 1 kpl Knorr Fond du Chef Rich Beef naudanlihafondi
- 2 rkl (70 g, pieni purkki) tomaattipyreettä
- 1-2 tl rakuunaa
- Ota lihapalat huoneenlämpöön noin ½ tunti ennen valmistusta. Kuutioi liha ja pienennä isot palat.
- Ruskista lihapalat ja silputtu sipuli öljyssä pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota seos pannusta ja siirrä syrjään.
- Huuhdo pannu vedellä. OTA VESI TALTEEN LIENTÄ VARTEN!
- Kuori ja viipaloi porkkanat ja perunat.
- Lado kannellisen uunivuoan (3 L) pohjalle puolet perunaviipaleista, kerros porkkanaviipaleita, kerros liha-sipuliseosta ja ylimmäiseksi loput perunaviipaleista.
- Ripottele rakuunaa ylimmäisen perunakerroksen päälle.
- Ota pannusta saatu huuhteluvesi ja lisää siihen vettä kunnes 5 dl yhteensä. Lisää veteen fondi ja tomaattipyree. Sekoita ja tarkista että fondi sulanut ja kaikki sekoittunut hyvin. Käytä kuumaa vettä, sekoittuu paremmin. Kaada liemi pataan niin että rakuuna huuhtoutuu alas pataan.
- Hauduta kannen alla 150 asteessa 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.
Voit lisätä haluamasi juureksia, esim. lanttua ja palsternakkaa. Vähennä silloin porkkanoiden määrää.

Kommentit
Lähetä kommentti