Syksyn lihapata


4 -5 annosta, valmistusaika 30-60 min ja paistoaika 2 tuntia

  • 400-500 g naudan paistia (suikalelihaa, palapaistia, sisäpaistia)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 kpl (n. 200 g) sipulia
  • 8-10 kpl (900 g) perunaa
  • 3 kpl (300 g) porkkanaa
  • 5 dl vettä
  • 1 kpl Knorr Fond du Chef Rich Beef naudanlihafondi
  • 2 rkl (70 g, pieni purkki) tomaattipyreettä
  • 1-2 tl rakuunaa

  1. Ota lihapalat huoneenlämpöön noin ½ tunti ennen valmistusta. Kuutioi liha ja pienennä isot palat.
  2. Ruskista lihapalat ja silputtu sipuli öljyssä pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota seos pannusta ja siirrä syrjään.
  3. Huuhdo pannu vedellä. OTA VESI TALTEEN LIENTÄ VARTEN!
  4. Kuori ja viipaloi porkkanat ja perunat.
  5. Lado kannellisen uunivuoan (3 L) pohjalle puolet perunaviipaleista, kerros porkkanaviipaleita, kerros liha-sipuliseosta ja ylimmäiseksi loput perunaviipaleista.
  6. Ripottele rakuunaa ylimmäisen perunakerroksen päälle.
  7. Ota pannusta saatu huuhteluvesi ja lisää siihen vettä kunnes 5 dl yhteensä. Lisää veteen fondi ja tomaattipyree. Sekoita ja tarkista että fondi sulanut ja kaikki sekoittunut hyvin. Käytä kuumaa vettä, sekoittuu paremmin. Kaada liemi pataan niin että rakuuna huuhtoutuu alas pataan.
  8. Hauduta kannen alla 150 asteessa 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.
Jos ei löydy kannellista uunivuokaa, käytä foliota "kantena".

Voit lisätä haluamasi juureksia, esim. lanttua ja palsternakkaa. Vähennä silloin porkkanoiden määrää.

Kommentit