Silakkapihvit

4 annosta, valmistusaika 30-60 min

  • 600 g silakkafileitä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • hienonnettua tilliä
  • Paistamiseen: margariinia 60 % tai rypsiöljyä


  1. Sekoita jauhot ja mausteet syvällä lautasella.
  2. Kokoa pihvit. Laita yksi filee nahkapuoli alas, lisää tilliä väliin ja laita toinen filee päälle nahkapuoli ylöspäin.
  3. Jauhota pihvit molemmilta puolilta jauhoseoksessa.
  4. Paista pihvejä noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolen.

Silakkapihvit voi kypsentää myös uunissa leivin­paperin päällä 225°C:ssa 15 – 20 minuuttia. Tällöin pihvejä ei pidä jauhottaa.

Kommentit