Ranskalaismättö juustokastikkeella


  • ranskanperunoita ja/tai bataattiranskalaisia (pakaste), esim Oolannin uunirapeat ranskalaiset jossa käytetty rypsiöljyä
  • kananuggetteja jota valmistettu fileestä (pakaste)
  • lihaisia lihapyöryköitä, esim. Kivikylän palvarin lihapyörykkä (lihaa 88 %) tai Kartanon lihapullat (lihaa 80 %)
  • lihaisa grillimakkara (viipaloitu), esim Kivikylän Huilunthti (lihaa 87 %) tai Snellman Iivari (lihaa 86 %)

1 pak (250 g) Koskenlaskija Ruoka Cheddar tai Chili

Lisäksi:
1-2 sipulia hienonnettuna
1-2 dl amerikkalaista kurkkusalaattia
sinappia ja ketsuppia

  1. Levitä jäiset ranskalaiset ja nuggetit uunipellille leivinpaperin päälle. Säädä uuni pakkausohjeen mukaan ja tarkista paistoaika. Jos käytät jääkaapissa säilytettäviä nuggetteja lisää ne makkaroiden ja pyöryköiden mukana myöhemmin.
  2. Viipaloi makkarat ja puolita lihapullat. 
  3. Paista perunoita ja nuggetit uunin keskitasolla. 
  4. Lisää makkarat ja lihapullat  5-7 min ennen kuin ranskalaiset ovat valmiita. Jatka kypsentäminen loppuun.
  5. Avaa Koskenlaskija Ruoka ja kuumenna mikrossa 1-2 minuuttia, sekoita välillä.
  6. Pirskota lämmin sulatejuusto ranskismätön päälle. Tarjoa koko komeus lisukkeiden kera.

Muista syödä myös salaattia!

Kommentit