4-6 annosta, valmistusaika alle 30 min, liotus yön yli, keittoaika 2 tuntia
1. Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja pane ne likoamaan isoon kattilaan, jossa vettä on noin puolet reseptin vesimäärästä. Anna herneiden liota yön yli.
2. Lisää kattilaan loppu vesi ja pane savupotka joukkoon.
4. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Sekoita varovasti muutama kerta.
5. Nosta liha kattilasta ja irrota luusta. Poista lihasta rasva, jänteet ja kamara.
6. Leikkele liha paloiksi ja pane uudelleen keiton joukkoon.
7. Lisää haluamasi määrä sinappia jotta keitto sakeutuu ja saa makua
8. Mausta suolalla, ellei lihasta irronnut tarpeeksi makua.
Maun mukaan keittoon voi lisätä esimerkiksi sipulia tai porkkanaa.
Mausteina kannattaa myös kokeilla meiramia, paprikaa, sinappia, valkosipulia ja niin edelleen.
- 6 dl kuivattuja herneitä
- n. 2 ½ l vettä yhteensä
- 500-700 g savustettua porsaanpotkaa tai kinkun luuta
- sinappia
- suolaa
1. Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja pane ne likoamaan isoon kattilaan, jossa vettä on noin puolet reseptin vesimäärästä. Anna herneiden liota yön yli.
2. Lisää kattilaan loppu vesi ja pane savupotka joukkoon.
4. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Sekoita varovasti muutama kerta.
5. Nosta liha kattilasta ja irrota luusta. Poista lihasta rasva, jänteet ja kamara.
6. Leikkele liha paloiksi ja pane uudelleen keiton joukkoon.
7. Lisää haluamasi määrä sinappia jotta keitto sakeutuu ja saa makua
8. Mausta suolalla, ellei lihasta irronnut tarpeeksi makua.
Maun mukaan keittoon voi lisätä esimerkiksi sipulia tai porkkanaa.
Mausteina kannattaa myös kokeilla meiramia, paprikaa, sinappia, valkosipulia ja niin edelleen.

Kommentit
Lähetä kommentti