Kalakeitto

4 annosta, valmistusaika alle 30 min

Perunat, porkkanat, purjon voi korvata pakasteella 1 ps (750 g) Peruna&Keittokasviksia

6-8 perunaa
2 porkkanaa
50 g keltasipulia
50 g purjoa
1 rkl rypsiöljyä
8-10 dl vettä
1 ½- 2 kpl kalaliemikuutio
10 kpl maustepippuria
400 g seitä (tai lohi, kirjolohi, ahven, hauki, turska, periaatteessa kaikki käy)
2 dl kasvisrasvasekoite 7 % (tai Valio ruokakerma Kippari 10 % tai ruokakerma kolme juustoa 10 %)
kalamauste
sitruunapippuri
tilliä silputtuna


  1. Kuori perunat, porkkanat ja keltasipulit. 
  2. Leikkaa perunat lohkoiksi ja porkkanat lanteiksi. 
  3. Leikkaa sipuli ja purjo pieneksi. TAI käytä pakastetta Peruna&Keittokasviksia (lisää halutessasi keltasipulia).
  4. Mittaa vesi, pippurit, liemikuutio, öljy JA PORKKANA kattilaan (porkkanat kypsyvät perunoita hitaammin). Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 5 min.
  5. Lisää perunat, sipuli ja purjo tai valmis pakaste. 
  6. Keitä, kunnes kasvikset kypsyvät. 
  7. Leikkaa kala kuutioiksi, ja lisää se keittoon kerman kanssa. Siirrä kattila levyltä ja anna seistä muutama minuutti, jotta kalapalat kypsyvät.
  8. Mausta. 
  9. Hienonna tilli keiton koristeeksi


Kommentit