4 annosta, valmistusaika alle 30 min
Perunat, porkkanat, purjon voi korvata pakasteella 1 ps (750 g) Peruna&Keittokasviksia
6-8 perunaa
2 porkkanaa
50 g keltasipulia
50 g purjoa
1 rkl rypsiöljyä
8-10 dl vettä
1 ½- 2 kpl kalaliemikuutio
10 kpl maustepippuria
400 g seitä (tai lohi, kirjolohi, ahven, hauki, turska, periaatteessa kaikki käy)
2 dl kasvisrasvasekoite 7 % (tai Valio ruokakerma Kippari 10 % tai ruokakerma kolme juustoa 10 %)
kalamauste
sitruunapippuri
tilliä silputtuna
Perunat, porkkanat, purjon voi korvata pakasteella 1 ps (750 g) Peruna&Keittokasviksia
6-8 perunaa
2 porkkanaa
50 g keltasipulia
50 g purjoa
1 rkl rypsiöljyä
8-10 dl vettä
1 ½- 2 kpl kalaliemikuutio
10 kpl maustepippuria
400 g seitä (tai lohi, kirjolohi, ahven, hauki, turska, periaatteessa kaikki käy)
2 dl kasvisrasvasekoite 7 % (tai Valio ruokakerma Kippari 10 % tai ruokakerma kolme juustoa 10 %)
kalamauste
sitruunapippuri
tilliä silputtuna
- Kuori perunat, porkkanat ja keltasipulit.
- Leikkaa perunat lohkoiksi ja porkkanat lanteiksi.
- Leikkaa sipuli ja purjo pieneksi. TAI käytä pakastetta Peruna&Keittokasviksia (lisää halutessasi keltasipulia).
- Mittaa vesi, pippurit, liemikuutio, öljy JA PORKKANA kattilaan (porkkanat kypsyvät perunoita hitaammin). Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 5 min.
- Lisää perunat, sipuli ja purjo tai valmis pakaste.
- Keitä, kunnes kasvikset kypsyvät.
- Leikkaa kala kuutioiksi, ja lisää se keittoon kerman kanssa. Siirrä kattila levyltä ja anna seistä muutama minuutti, jotta kalapalat kypsyvät.
- Mausta.
- Hienonna tilli keiton koristeeksi

Kommentit
Lähetä kommentti