Nopea linssi-porkkanakeitto

4 annosta, valmistusaika n. 30 min

1 kpl (100 g) keltasipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
3 kpl (300 g) porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutiota
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
250 g punaisia linssejä suolaliemessä
mustapippuria
persiljaa

Rasvatonta raejuustoa tai turkkilaista  jogurttia 10 % tarjoiluun

  1. Hienonna sipulit ja pilko porkkanat kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanapaloja pari minuuttia.
  3. Mausta inkiväärillä ja kurkumalla.
  4. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tomaattimurska. Kuumenna.
  5. Huuhdo linssit ja lisää ne kattilaan.
  6. Kypsennä keittoa noin 20 minuuttia.
  7. Mausta keitto mustapippurilla ja lisää päälle hienonnettua persiljaa.


Kommentit