Jauhelihakastike kanelilla ("murukastike")

4 annosta, valmistusaika alle 30 min

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 kpl (100 g) sipulia
  • 400 g jauhelihaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • 1 rkl tomaattipyreetä (35 g)
  • paljon ketsuppia
  • 1-3 tl soijakastiketta
  • 1 dl kasvisrasvakerma 7 %
  • ½ - ¼ tl jauhettua kanelia
  1. Kuullota hiennonnettu sipuli korkeareunaisella paistinpsnnulla. 
  2. Lisää jauheliha, mausta pippurilla ja paprikalla. Ruskista.
  3. Ripottele joukkoon vehnäjauho. Paista muutama minuutti.
  4. Murenna päälle liemikuutio. 
  5. Lisää vesi.
  6. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta.
  7. Lisää tomaattipyree, ketsuppi, ruokakerma, soijakastike ja kaneli. Keitä 5 min.

Tarjoa perunoiden tai täysjyväpastan kanssa. Muista lautasmalli, eli puolet lautasesta erilaisia kasviksia (n. 2 dl)!

Kommentit