Marokkolainen jauheliha-linssikeitto



5 annosta 2,5 dl/annos+liemi, valmistusaika 30-60 min

400 g naudan jauhelihaa (5-10 %)
1 (100 g) keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 (200 g) porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1 rkl rypsiöljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl kanelia
1 tlk (400-500 g) tomaattimurskaa
8 dl vettä
2 rkl Knorr Beef -lihafondia
1 pkt (380 g/230 g) Pirkka punaisia linssejä
2-3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  2. Kuori ja kuutioi porkkanat. Viipaloi sellerin varret.
  3. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa ja ruskista jauheliha siinä kauttaaltaan. Siirrä pannu sivuun.
  4. Kuumenna loppu öljy padassa. Kuullota siinä kasviksia hetki. Lisää mausteet, tomaattimurska, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
  5. Lisää jauheliha ja valutetut linssit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä hetken aikaa.
  6. Viimeistele persiljalla.

Kommentit