5 annosta 2,5 dl/annos+liemi, valmistusaika 30-60 min
400 g naudan jauhelihaa (5-10 %)
1 (100 g) keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 (200 g) porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1 rkl rypsiöljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl kanelia
1 tlk (400-500 g) tomaattimurskaa
8 dl vettä
2 rkl Knorr Beef -lihafondia
1 pkt (380 g/230 g) Pirkka punaisia linssejä
2-3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
- Kuori ja kuutioi porkkanat. Viipaloi sellerin varret.
- Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa ja ruskista jauheliha siinä kauttaaltaan. Siirrä pannu sivuun.
- Kuumenna loppu öljy padassa. Kuullota siinä kasviksia hetki. Lisää mausteet, tomaattimurska, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
- Lisää jauheliha ja valutetut linssit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä hetken aikaa.
- Viimeistele persiljalla.

Kommentit
Lähetä kommentti