Makkara- tai nakkikastike


Käytä lihaisaa makkaraa, esim.
  • Snellman Kunnon lenkkimakkara, lihapitoisuus 77 %
  • HK Maakarit Pakkalan Väinö savulenkki, lihapitoisuus 72 %
  • HK Maakarit Haltialan Heikki artesaaninakki, lihapitpoisuus 74 %
  • Kartanon Herran lenkki (Lidl), lihapitoisuus 72 %
  • Kartanon (Lidl) lihaisa kuoreton nakki, lihapitoisuus 90 %
  • Kartanon (Lidl) wanhanajan nakki, lihapitoisuus 90 %

4 annosta, valmistusaika alle 30 min
  • n. 500 g nakkeja tai lenkkimakkaraa
  • 1 iso sipuli tai pussi sipulikuutioita (200 g, pakaste)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • ½-1 rkl sinappia
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • ½-1 tl paprika (jauhe)
  • ripaus mustapippuri rouhetta
  • 1-2 dl kasvisrasvakermaa 7-10 %
  • paljon ketsuppia n. 3 rkl (oman maun mukaan)
  • ½-1 rkl soijakastiketta
  1. Hienonna sipuli ja viipaloi nakit tai paloittele makkaralenkki.
  2. Kuumenna rasva paistokasarissa ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää kasariin nakki- tai makkarapalat. 
  3. Anna ruskistua ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Paista muutama minuutti. Ei saa palaa!
  4. Kaada päälle vesi ja murenna joukkoon lihaliemikuutio. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä 3-5 minuuttia.
  5. Mausta tomaattipyrellä, sinapilla, ketsupilla paprikalla, mustapippurilla ja kermalla. Lisää lopuksi haluamasi määrä soijaa. 
  6. Maista koko ajan ettei tule liian mausteiseksi.


Kommentit