Käytä lihaisaa makkaraa, esim.
- Snellman Kunnon lenkkimakkara, lihapitoisuus 77 %
- HK Maakarit Pakkalan Väinö savulenkki, lihapitoisuus 72 %
- HK Maakarit Haltialan Heikki artesaaninakki, lihapitpoisuus 74 %
- Kartanon Herran lenkki (Lidl), lihapitoisuus 72 %
- Kartanon (Lidl) lihaisa kuoreton nakki, lihapitoisuus 90 %
- Kartanon (Lidl) wanhanajan nakki, lihapitoisuus 90 %
4 annosta, valmistusaika alle 30 min
- n. 500 g nakkeja tai lenkkimakkaraa
- 1 iso sipuli tai pussi sipulikuutioita (200 g, pakaste)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutio
- ½-1 rkl sinappia
- 1 rkl tomaattipyrettä
- ½-1 tl paprika (jauhe)
- ripaus mustapippuri rouhetta
- 1-2 dl kasvisrasvakermaa 7-10 %
- paljon ketsuppia n. 3 rkl (oman maun mukaan)
- ½-1 rkl soijakastiketta
- Hienonna sipuli ja viipaloi nakit tai paloittele makkaralenkki.
- Kuumenna rasva paistokasarissa ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää kasariin nakki- tai makkarapalat.
- Anna ruskistua ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Paista muutama minuutti. Ei saa palaa!
- Kaada päälle vesi ja murenna joukkoon lihaliemikuutio. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä 3-5 minuuttia.
- Mausta tomaattipyrellä, sinapilla, ketsupilla paprikalla, mustapippurilla ja kermalla. Lisää lopuksi haluamasi määrä soijaa.
- Maista koko ajan ettei tule liian mausteiseksi.

Kommentit
Lähetä kommentti