4 annosta, valmistusaika 30 min, keittoaika 30-60 min lihasta riippuen
Perunasoseohje
- 500 g naudan tai porsaan paistilihaa tai fileetä (suikaleliha, palapaisti, palana, marinoimaton tai marinoitu)
- valkopippurijauhetta ja suolaa (jätä pois jos käytät marinoitua lihaa)
- 1 rkl rypsiöljy
- 1 kpl kuorittu sipuli
- 5 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutio tai vastaava määrä naudanlihafondia
- kokonaisia maustepippureita
- Maizena ruskea suuruste
- 1 dl kasvisrasvakermaa 7 %
- tilkka soijakastiketta (esim. Kikkoman tai Pirkka japanilainen soijakastike)
- pippurisekoitusta, rosepippurirouhetta
- Paloittele liha sopivan kokoisiksi paloiksi. Ruskista lihapalat öljyssä paistinpannussa. Mausta suolalla ja valkopippurijauheella jos käytät marinoimatonta lihaa. Marinoitua lihaa ei tarvitse maustaa.
- Siirrä lihat kattilaan. Huuhdo paistinpannu vähällä vedellä jotta saat kaikki maut talteen. Lisää vesi, lihaliemikuutio, kuorittu kokonainen sipuli ja maustepippurit kattilaan.
- Hauduttele hiljalleen kannen alla 30-45 minuuttia jos porsaanlihaa tai fileetä, naudanpaisti vaatii n. 60 min. Hauduttele kunnes liha on todella mureata.
- Poista sipuli ja maustepippurit.
- Lisää suuruste kiehuvaan kastikkeeseen koko ajan varovasti sekoittaen. Kiehauta n. 1 min.
- Sekoita joukkoon kerma.
- Lisää soijakastike vähitellen koko ajan maistaen miten suolainen kastike haluat.
- Mausta eri pippurilla
Perunasoseohje

Kommentit
Lähetä kommentti