Lihakastike ja perunasose

4 annosta, valmistusaika 30 min, keittoaika 30-60 min lihasta riippuen
  • 500 g naudan tai porsaan paistilihaa tai fileetä (suikaleliha, palapaisti, palana, marinoimaton tai marinoitu)
  • valkopippurijauhetta ja suolaa (jätä pois jos käytät marinoitua lihaa)
  • 1 rkl rypsiöljy
  • 1 kpl kuorittu sipuli
  • 5 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutio tai vastaava määrä naudanlihafondia
  • kokonaisia maustepippureita 
  • Maizena ruskea suuruste
  • 1 dl kasvisrasvakermaa 7 %
  • tilkka soijakastiketta (esim. Kikkoman tai Pirkka japanilainen soijakastike)
  • pippurisekoitusta, rosepippurirouhetta
  1. Paloittele liha sopivan kokoisiksi paloiksi. Ruskista lihapalat öljyssä paistinpannussa. Mausta suolalla ja valkopippurijauheella jos käytät marinoimatonta lihaa. Marinoitua lihaa ei tarvitse maustaa.
  2. Siirrä lihat kattilaan. Huuhdo paistinpannu vähällä vedellä jotta saat kaikki maut talteen. Lisää vesi, lihaliemikuutio, kuorittu kokonainen sipuli ja maustepippurit kattilaan.
  3. Hauduttele hiljalleen kannen alla 30-45 minuuttia jos porsaanlihaa tai fileetä, naudanpaisti vaatii n. 60 min. Hauduttele kunnes liha on todella mureata.
  4. Poista sipuli ja maustepippurit.
  5. Lisää suuruste kiehuvaan kastikkeeseen koko ajan varovasti sekoittaen. Kiehauta n. 1 min. 
  6. Sekoita joukkoon kerma. 
  7. Lisää soijakastike vähitellen koko ajan maistaen miten suolainen kastike haluat.
  8. Mausta eri pippurilla
Vinkki! Käytä teepalloa maustepippureille ellet halua niitä kastikkeeseen.

Perunasoseohje

Kommentit