Jauheliha-kaalikeitto


3 annosta, valmistusaika 45 min, josta haudutus 30 min
  • 400 g valko-/keräkaalia
  • 2 kpl (200 g) porkkanaa
  • 75 g sipulia 
  • 400 g jauheliha, rasvaa 5-10%
  • 1 rkl rypsiöljy
  • suolaa ja jauhettua maustepippuria
  • 1 l vettä
  • 2 kpl vähärasvaista lihaliemikuutiota, esim. Maggi kirkas lihaliemikuutio keittoihin
  1. Silppua kaali ja sipuli ja pilko kuoritut porkkanat, laita kulhoon odottamaan.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla, mausta suolalla ja jauhetulla maustepippurilla. Jätä pannuun odottamaan.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liemikuutiot, silputtu kaali ja sipuli sekä porkkanaviipaleet.
  4. Huuhdo pannu tilkalla vedellä tai keittoliemellä jotta saat kaikki maut talteen.
  5. Lisää paistinliemi ja liha keittoon puolessa välissä ja jatka keittämistä.
  6. Anna kiehua noin 30 min tai kunnes kaali ja porkkanat ovat pehmeitä.


Kommentit