Kermainen uunilohi

4 annosta, valmistussika n. 30-60 min
  • 1 (n. 800 g) (kirjo)lohifilee
  • 1 kananmuna
  • ½ tl sitruunapippuria
  • ½ tl suolaa
  • korppujauhoja
  • Flora 60 % margariinia
  • 2 prk (2 dl) kasvisrasvakermaa 7 %
  • ½ kpl kalaliemikuutio
  • ruokaöljyä uunivuoan voiteluun
  1. Huuhdo filee kylmällä vedellä ja pyyhi talouspaperilla kuivaksi.
  2. Laita filee nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan.
  3. Voitele filee vatkatulla kananmunalla.
  4. Ripota fileen pintaan sitruunapippuri ja suola.
  5. Ripottele päälle korppujauhoja ja muutama margariini pala.
  6. Kypsennä uunissa 175 asteessa 15 min.
  7. Kaada vuokaan ruokakerma ja sekoita varovasti mukaan murennettu kalaliemikuutio.
  8. Jatka kypsentämistä 30 min.
  9. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Tarjoa uunilohi perunoiden ja kasvisten tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Perunasose ohje

Kommentit