Nopea juusto-kukkakaalikeitto ja kinkkusuikaleita

4 annosta, valmistusaika 30-60 min

1 rkl rypsiöljyä
1 kpl keltasipuli (100 g)
750 g kukkakaalia
2 valkosipulikynttä
7 dl vettä
1 1/2 kasvisliemikuutio
1 dl kasvisrasvakermaa 7 %
0,5 pkt (125 g) Koskenlaskija sulatejuustoa
ripaus mustapippuria ja suolaa

200 g kinkkusuikaleita (50 g/annos)
1 rkl rypsiöljyä
(ruohosipulia)

  1. Freesaa pilkotut kasvikset öljyssä. 
  2. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja keitä n. 15 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat kypsyneet. 
  3. Lisää kasvisrasvakerma ja sulatejuusto, anna sulaa miedolla lämmöllä.
  4. Soseuta ja tarkista maku. 
  5. Paista kinkkusuikaleet tilkassa öljyä. Siirrä kinkkusuikaleet talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
  6. Lisää kinkkusuikaleet ja silputtua ruohosipulia annoksen päälle.
Jätä kinkku pois jos haluat kevyemmän kasviskeiton. Paahda ilman öljyä tilalle rouhittuja pähkinöitä keiton lisukkeeksi.


Kommentit