Jauhelihapihvit (8 kpl), perusmurekeseos, valmistusaika 30-60 min
- 400 g jauhelihaa, rasvaa 5-10 %
- 1 dl korppujauhoja TAI 3 viipaletta vaaleaa leipää TAI 2 keskikokoista keitettyä perunaa
- 1-2 dl vettä tai lihalientä
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl maustepippuri jauhetta
- Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isossa kulhossa 5-10 minuuttia.
- Jos käytät jatkeaineena keitettyä perunaa, raasta se hienoksi. Tällöin voit vähentää nesteen määrää n. 1/2 dl:lla.
- Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
- Samasta perusmurekeseoksesta voit muotoilla murekkeita, pyöryköitä tai pihvejä.
- Jos valmistat jauhelihapihvejä, muotoile seos paksuhkoksi tangoksi ja jaa se kahdeksaan osaan. Painele pihvit soikeiksi tai pyöreiksi.
- Jos kypsennät ne uunissa, painele ne suoraan uunipannun päällä olevalle leivinpaperille ja paista 225°C:ssa 15 – 20 minuuttia.
- Pihvit voi myös paistaa paistinpannulla rypsiöljyssä.
Jauhelihapihvit sipulikeitosta, 8 kpl, valmistusaika 30-60 min
- 1 pussi sipulikeitto keittoainekset
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl vettä
- 1 kpl kananmunaa
- 400-600 g naudan jauhelihaa, rasvaa 5-10 %
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Muotoile taikinasta pihvejä. Aseta pihvit leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225 °C:n lämpötilassa 15-20 minuuttia.
- Pihvit voi myös paistaa paistinpannulla rypsiöljyssä
Suppilovahverokastike
4 annosta, valimistusaika 30-60 min
250g tuoreita
sieniä tai pakaste- tai suolasien iä liotettuna ja ylimääräiset nesteet
puristettuina
1-2
keltasipulia kuorittuna ja pilkottuna
3-4 rkl rypsiöljyä
1-2 rkl
vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
2 dl kasvisrasvasekoitetta (esim Flora Ruoka 7%)
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
(2 rkl silputtua ruohosipulia)
1. Kuullota sipulit kevyesti voissa. Älä ruskista.
2. Lisää
sienet ja nyt saa himan ruskistaa tai sitten voipi vain kuullotella.
3. Lisää
jauhot ja kypsennä niitä 3-4 min. Varo kuitenkin, että jauhot eivät
pala/ ruskistu.
4. Lisää
liemi joka saa olla aika vaaleaa. Kiehauta ja lisää kerma.
5. Tarkista
maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria, ja viimeistele ruohosipulilla.
6 annosta, valmistusaika 30-60 min
8-10 (n. 1 kg)
jauhoisia perunoita (punainen pussi)
vettä
(1 tl suolaa
keitinveteen)
n. 2-3dl maitoa
(kevyt tai rasvaton)
(1/2 tl suolaa)
25 g margariinia
(esim. Flora Normaalisuolainen 60%)
1. Pane
vesi kuumenemaan. Pese, kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan.
Vettä saa olla juuri sen verran, että perunat peittyvät. Lisää keitinveteen
halutessasi suolaa.
2. Keitä
perunoita 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyys.
3. Kaada
perunoiden keitinvesi pois.
4. Soseuta
perunat ja lisää maito vähitellen hyvin vatkaten.
5. Mausta
perunasose halutessasi suolalla ja margariinilla.
Parempi arkisalaatti
Jäävuorisalaattia
Tomaattia
Kurkkua
Salaattijuusto (esim.
Light Apetina 8% tai Pirkka kevyt 3% salaattijuusto kuutioina suolavedessä)
(mausteöljy: kylmäpuristettu
rypsiöljy, paprika, ruohosipuli, valkosipuli, oregano, meirami, rakuuna)
Voit myös käyttää salaattijuustoa
valmiissa mausteöljyssä (esim. Pirkka salaattijuusto & valkosipuli)

Kommentit
Lähetä kommentti