Jauheliha-perunasoselaatikko juureksilla


6 annosta, valmistusaika n 1-2 tuntia

1 kg perunoita
500 g jauhelihaa
1 (100 g) sipuli hienonnettuna
(1 valkosipulinkynsi)
400 g keittojuureksia
5-6 dl kevyt maitoa
margariini 60%, esim. Flora vihreä rasia
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
pizzamausteseosta



  1. Kuori perunat ja pilko ne pienemmiksi lohkoiksi. Keitä perunat vedessä keittojuuresten kanssa kypsiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois.
  3. Muusaa perunat ja juurekset ja lisää joukkoon maito ja margariini. Sekoita tasaiseksi.
  4. Paista jauheliha ja sipulisilpun kanssa ja mausta.
  5. Yhdistä muusi ja jauhelihaseos ja laita öljyllä voideltuun uunivuokaan. 
  6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.


Kommentit