Curry-kanakeitto


4 annosta 2dl/annos+liemi, valmistusaika 30-60 min

0,5 kpl paprika punainen (100 g)
100 g porkkana
1 keltasipuli (100 g)
350-400 g maustamaton broilerin fileesuikale
1 rkl rypsiöljy
1 l vettä
0,5 kpl lihaliemikuutio
0,75 kpl kasvisliemikuutio
1-1,5 rkl keltainen currytahna
1 dl täysjyväriisi
100-150 g parsakaalia (pakaste)
1 dl maissia (pakaste)
100 g kevyt valkosipuli tuorejuusto


  1. Paloittele paprika, porkkana ja sipuli.
  2. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. 
  3. Lisää paprika, porkkana ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. 
  5. Lisää kaikki ainekset parsakaalia, maissia ja tuorejuustoa lukuun ottamatta.
  6. Keitä kunnes riisi melkein kypsää, tarkista pakkaus. Pikariisi kypsyy nopeammin.
  7. Lisää parsakaali ja maissi keittoon loppuvaiheessa, n. 5 min ennen kuin riisi on kypsää.
  8. Sulata lopuksi joukkoon tuorejuusto. Maista ja mausta lisää tarvittaessa.
Säilyy jääkaapissa 3 päivää. 


Kommentit